Mi van a fagyasztóban? (1.)

>> 2013. augusztus 7.

Kezdem azzal, ami nincs - hús. Egy kicsi csomag halfilé azért megbújik ott, de elvileg mivel húst nem eszünk, a fagyasztóba több fér másból.

Tehát mi van a fagyasztóban? Hát készétel - olyan, amit csak elő kell venni, és ki kell olvasztani és lehet is enni. Például töltött káposzta. Vagy borsó főzelék. Vagy karfiol saláta. Vagy padlizsánkrém. 

Vagy avokádó, ami picit más kategória mint a készétel és mégsem. Ugyanis az avokádót nem lehet fagyasztani, csak pépesítve, mi meg úgyis avokádókrémhez használjuk, úgyhogy készétel is meg nem is.

Volt még zöldségleves, meg zöldségleves leve, meg paszulyfőzelék is.

És mikor nincs időm kaját készíteni vagy nincs kéznel semmi megfelelő, akkor nagyon jól jönnek ezek a csomagocskák. Van amit 1 személyes adagonként, van amit kettőnk részére való adagként fagyasztok, lényeg az, hogy annyit egy csomagban, amit egyszerre fel tudok használni. Hát így.

És rengeteg mindent olvasgattam a fagyasztva tárolásról, egy részüket kipróbáltam, másokat majd ezután, lényeg, hogy tanulok és kísérletezek. És úgy van ezzel is, mint annyi minden mással, hogy az ember lánya meg kell találja a számára és családja számára a legmegfelelőbb.

Sok sikert nektek is a kísérletezésekhez :)

0 Hozzászólás:

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP