Amiről talán érdemes lenne szót ejteni (1.)
>> 2012. október 29.
újra hozzáfogtam kenyeret sütni. mindketten nagyon szeretjük ezt a kenyeret.
kenyérsütő géppel készül, ami különlegesebb benne, vagyis másabb, mint ahogy eddig csináltam az alaprecept szerint:
- száraz élesztő helyett rendes élesztőt használok (átszámoltam a gép könyvében levő receptből a száraz élesztőt)
- a liszt 2/3-a teljes kiőrlésű liszt, a többi fehér (azt olvastam, hogy a csak teljes kiőrlésű liszttel nem nő meg)
- mindenféle magot adok hozzá: szezám, len, napraforgó, tök (vagyis ezeket keverve)
- néha még korpát is adagolok hozzá, mert a teljes kiőrlésű liszt átszitálásakor egy része nem megy át a szitán és az egyéb szitában maradt apróságok miatt ki kell dobnom)
0 Hozzászólás:
Megjegyzés küldése