A nagy kérdés: hogyan lehet 2 gépen egyszerre dolgozni ???

>> 2007. március 1.

Mármint számitógépen. Kettőn. Egyszerre.
Hát erre a válasz: egyszerűen. Mint például én.
Nincs most kéznél szögmérő, hogy megmondjam, hogy kell beállitani őket. Mármint a képernyőket. Mindenképp úgy, hogy kényelmesen rá lehessen látni mindkettőre. Egyszerre, persze.
De ha az elején akarom kezdeni, akkor mindenképpen megemlitendő, hogy egy hoooszúúúú asztal kell hozzá. Az enyém lehetne hosszabb is. A gépek lehetőleg lent, az asztallap alatt tartandóak. Mindkét végén egy-egy.
Fent, az asztalon 2 képernyő. Meg 2 billentyűzet. És 2 egér. Lehetőleg különbözőek. Mármint a szinük, hogy az ember össze ne tévessze őket. :)
Hogy tökéletes legyen az összhang, az asztalon kell helyet kapjon még néhány "apróság" is. Mint például telefon. Meg ceruzatartó. Meg lyukasztó. Meg minden egyéb ilyen jellegű dolog.
És mikor az ember belemerül a munkába még jön néhány füzet, lap, miegyéb mellé.
Lehetőséghez mérten a személyes szekrénynek más hely találando, mint az asztallap alatt, mint általában szokás. Csak a személyes kényelem érdekében ajánlott. Tapasztalatból beszélek. Még jó, hogy kerülnek megértő kollégák is, igy az ember kicsit fellélegezhet...
Néhány részlet még a használathoz...
Kell még egy szék is. Amire az ember ül. Lehetőleg kerekes. És háttámlás.
Egy kis gyakorlat szükséges, amig az ember belejön, milyen mozdulatot kell tennie ahhoz, hogy néhány kerékfordultával a szék a megfelelő pozicióba kerüljön a másik gép kényelmes használatához. :) Én már belejöttem. Nem nehéz. Megéri megtanulni :)
És persze, mint minden munka, ez sem kalandmentes. Mármint a 2 gép egyszerre való használata.
Csak egy egyszerű példa álljon itt. Az ember feje búbjáig tele van munkával. Belemerül az elmélkedésbe, megoldás keresésbe. Gondolom ismerős helyzet. És ugye, kihasználja az előnyöket, hogy 2 gép is rendelkezésére áll. Vagyis egyiken dolgoznia kell. A másikon meg megnyit egy, a megoldáshoz létfontosságú információkat tartalmazó dokumentumot (persze, nem erre kell a második gép, de minthogy állandóan váltogassa az ember a nyitott doksikat, inkább megmozditja a fejét, hogy meg nem meredjen egy pozicióba).
Szóval nekifog dolgozni. Belejön. De nagyon. És szokás szerint: keze az egéren. A másik képernyő sarkán kandikál egy fontos infó - fele, persze. Mi sem egyszerűbb? Egy mozdulás, és máris előgördül a hiányzó rész... Persze, a baj csak az, hogy valami nem működik... Ezúttal. Sehogysem akar. Nem és nem...
És akkor hirtelen meggyullad egy kis lámpa... a megvilágosodás... a másik gépnél is van egér... :)

1 Hozzászólás:

Névtelen 10:34 du., március 01, 2007  

Koszonom :)

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP