Mit eszünk? (3.)

>> 2013. szeptember 24.

kekszet :)

egy nagyon egyszerű receptet találtam itt meg egy picit több hozzávalósat itt és ezek kombinációjából készült a keksz. már a második kiadás is megvolt az este és a véleményt róla nagyszerűen tükrözi az, hogy 24 óra leforgása alatt 3 tepsinyi (2 adag) elfogyott. és a család létszáma 2 :)

na szóval, saját észrevétel:
- az egyszerű verzió hozzávalói: banán és zabpehely. 
- mennyiség tekintetében szerintem nagy a szabadság, kb. 2 banánból lett egy nagy tepsi. azért kb., mert az első adag esetében 3 banánból lett egy tepsi, most pedig 2ból kijött az az adag, a különbség az adagolt zabpehely mennyisége volt
- ha kevesebb a zabpehely, hajlékonyabb lesz a végeredmény, meg édesebb is, bár semmi más édesítőt nem tettem bele. (mézet nem akartam, mert nem tesz jót neki a hőkezelés, mást pedig alapból nem akartam, ami lehetett volna az datolya pépesítve, de nem volt időm pepecselni vele)
- lehet variálni: annak függvényében, mi van otthon, meg mi az ízlés, teljes a szabadság
- eddig mi ezeket próbáltuk: kókusz, fahéj, szegfűszeg, karobpor, mezeskalács fűszerkeverék, mazsola. mindegyik nagy sikert aratott. sőt, a zabpelyhet helyettesítettem zabliszttel is, úgy is finom, attól nem lesz annyira darabos, könnyebb "megrágni".
- sütés: kb. 15-20 perc 200 fokon, az első adag, amit hideg sütőbe tettem tovább volt bent, de nem volt gond vele emiatt
- a banánt a legegyszerűbb botmixerrel pépesíteni, de ha erre nincs lehetőség, villával is jól megy.
- a kekszek formája: hát először próbálkoztam formával, nem volt túl macerás, meg az eredmény is szép lett (bát nem lettek egyformák a zabpelyhek miatt), másodjára ahogy-sikerült alakúak lettek, azaz egyik nagyobb, másik kajlább, de az ízük változatlan :)
- első alkalommal sok zabpelyhet tettem bele, nem túl sokat (nem is tudom, lehet-e túl sokat tenni bele?), egy vacsorára ettük meg az egészet (nem lévén benne más édesítő, megfelelt), de nagyon tápláló volt

ajánlom mindenkinek, aki hamar akar finomat készíteni, elrontani nem lehet szerintem :)
és jó megoldás arra, hogy a banán ne romoljon meg otthon. vagy netán ha a gyerekek nem eszik a banánt, talán ebben a formában mégis :)

ha kipróbáljátok, írjátok meg tetszik-e :)

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP