Mit eszünk? (1.)
>> 2013. július 15.
japán recept szerint készített rizset :)
A rizs szénhidrát, itt éppen zöldségekkel ettük.
A recept egyszerü: 1 rész rizset 1,1 rész vízzel odateszünk főni. Mikor elkezd főni, fedőt teszünk rá és a gázt a leggyengébbre tesszük, 15 percig főzzük, anélkül, hogy a fedőt megemelnénk. 15 perc után a gáz elzárjuk és még 5 percig nem emeljük fel a fedőt. Szemenként szétváló, finom rizset kapunk, minden fűszerezés nélkül is van jó íze!
Megjegyzés:
1. ha a vizet nem jól mérjük, akkor picit odaég, ha többet teszünk, picit szétfő - gyakorlat teszi a mestert :)
2. frissen jó fogyasztani, később száraznak tűnhet, de akkor sem ragad össze :)
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Megjegyzés küldése