Homokfirkák

>> 2007. április 7.

"Hitelességed nem azon múlik, hogy sikerül-e bebizonyitanod az embereknek és Istennek - hangjegyekkel, festékkel vagy tollal - hogy nem vagy akárki. Inkább azért imádkozom, hogy felismerd, hitelességed abban áll, akivé Krisztusban válsz életed során, s azért alkotsz, mert leküzdhetetlenül tör elő belőled a vágy, hogy a tőled telhető legjobban formálj meg valamit, amit azután illatos olajként Jézus lábára önthetsz. Művészetünk akkor hiteles, ha azért igyekszünk legjobb tudásunkkal és minden erőfeszitésünkkel alkotásokat létrehozni, hogy kifejezzük Jézus iránti megbecsülésünket.
Ne feledd, hogy Isten a semmiből is képes elgondolni és létrehozni valamit. Ebben az értelemben Ő az egyetlen, aki megérdemli az Alkotó nevet. Mi legfeljebb kreativak vagyunk, azaz csak valami olyasmiből kiindulva tudunk alkotni, amit valaki más elképzelt és létrehozott - akár más művészek, akár maga a Teremtő. Ez annyit jelent, hogy a műved nem annyira eredeti, mint amennyire egyedi.
Harold M. Best"


Idézet innen:

... most olvasom...

2 Hozzászólás:

csillag 1:48 du., április 13, 2007  

Már egy ideje azon gondolkozom, hogy meg kell szerezzem ezt a könyvet, erre te kiraksz róla egy fényképet:D. Ha mész a konfira, akkor adok pénzt, hogy vedd meg nekem:D. Ha meglesz, persze.

Adona 4:03 du., április 13, 2007  

ok :)

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP