Maradtam

>> 2013. október 22.

kissé rekedtes torokhanggal. meg néhány gondolattal, amit jó lenne papírra vetni, mielőtt végleg elszaladnának.
meg egy pár szervezési dologgal. és a karácsonyi készülődés lépéseivel. innen és innen.
első félig-meddig kipipálva: ajándékok összeírása.
a második elég egyszerű volt. minthogy az ünnepen általában a család (szülők) igénylik a jelenlétünket az ünnepi asztalnál és a családom igénye különleges menüre nem túl nagy, megelégszem egyelőre 2 fogás készítésének ötletével, amit még nincs hova felírnom. merthogy még nincs füzetem hozzá. de lesz. remélem.
ötletem lenne rengeteg, ha nem is karácsonyra (bár arra is van) , csak az időm - az nem olyan rengeteg...

Read more...

Egy kis huzat

>> 2013. október 20.

teljesen kiütött ez volt kedd délután. másnap este láz, meg egyéb hozzátartozók. még most sem vagyok teljesen jól, de remélem, a jó úton. kedves férjem is belázasodott tegnap, de együtt igyekszünk a javulás felé. közeledik a tél. tavaly is ilyentájt terített le a megfázás, aztán egész jól kihúztuk a telet. vigyázzatok az egészségetekre! szép őszt!

Read more...

Október

>> 2013. október 3.

ma reggel a fagyásveszélynek kitett cserepes virágokat bemenekítettük a házba. a dáliát, kardvirágot letakartuk. hidegek vannak.

a napokban palacsinta recepteket vadásztam a neten, a partyra készülve. tudom, tudom, még van több, mint fél év addig, de ki akarom próbálni a recepteket, hogy lássam, melyik a jobb, az egyszerűbb, gyorsabb, finomabb.

ma kölcsön kaptam néhány japán (igen, eredeti, Japánból hozott :D) origamis könyvecskét, szerencsére a rajzok univerzálisak, és hát láttam zongorát :) és olyan jól nézett ki, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy egyik másik tesztelésre kerül, mielőtt a könyv visszakerül a gazdájához :)
és csodaszép origamis papírokat is kaptam :) ajándékba, csak úgy :)

harmadik hete készítünk menü tervet, ebből automatikusan kiderül a tennivalók és vásárolni valók listája is. vettünk a lidlből táblát is, még nem került felszerelésre, de majd oda fogjuk irogatni a terveinket. 
és tetszik, egyszerűbbnek tűnik így, mert előre tervezzük a hetet. persze, történnek változások hét közben is, de sokkal egyszerűbb így "átírni" a menüt meg minden egyebet, hogy látom mi az, amit figyelembe kell venni. rendszerezettebek lettünk így, és sokkal egyszerűbb így, nekünk jobb így :) az első hét a teszt volt, most már meg egyszerűen hiányozna, ha nem lenne :) új szokásokat (jó szokásokat) honosítunk így meg kis családunkban :)

Read more...

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP