Egy szombati ebéd (1.)

>> 2013. július 18.

hát ez egy érdekes étkezés volt. merthogy fehérje-asztalnak készült, utólag rájöttünk, hogy kerül szénhidrát is hozzá. vajon mi a kakukktojás?


még csak annyi: minimum 25 alapanyag van a tányérokon. felismeritek mi minden van ott? :D

Read more...

Mit iszunk? (1.)

immunerősítő italt :)



a receptet anyósomtól kaptam.
elkészítése egyszerü, de nem fogyasztahtó azonnal.
hozzávalók: 8 gerezd fokhagyma, 3 citrom, méz.
a citromok levét kifacsarjuk és súlyának megfelelő mennyiségű mézet adunk hozzá (ahány gr-ot nyom a citromlé, annyi gr mézet), majd a megpucult fokhagymát is hozzáaadjuk. botmixerrel összedolgozzuk. az eredményt egy befőttesüvegbe tesszük és 4 napig a konyhában tartjuk, reggel és este megkavarjuk. a 4 nap után be kell tenni a hűtőbe (és ott kell tárolni).
így fogyasztható: 2 evőkanállal egy pohár vízhez.

Megjegyzés: mi télen is ittuk, nem voltunk megfázva

Jó étvágyat!

Read more...

Mit eszünk? (2.)

>> 2013. július 15.

avokádókrémet :)

íme a hozzávalók: avokádó, fokhagyma, citromlé, köménymag.
elkészítése egyszerü: egy érett avokádót megpuculunk, villával összetörjük, hozzáadunk citromlét (ízlés szerint), egy gerezd fokhagymát aprítunk hozzá és megszórjuk köménymaggal. összekeverjük és fogyasztható is. lehet kenyérrel vagy bármilyen más zöldséggel is fogyasztani :)

Megjegyzés: 
1. az avokádó akkor érett, ha a héja könnyen elválik a gyümölcstől
2. ha barna-fekete foltok vannak benne, akor azokat a részeket el kell dobni

Jó étvágyat!

Read more...

Mit eszünk? (1.)

japán recept szerint készített rizset :)


A rizs szénhidrát, itt éppen zöldségekkel ettük.
A recept egyszerü: 1 rész rizset 1,1 rész vízzel odateszünk főni. Mikor elkezd főni, fedőt teszünk rá és a gázt a leggyengébbre tesszük, 15 percig főzzük, anélkül, hogy a fedőt megemelnénk. 15 perc után a gáz elzárjuk és még 5 percig nem emeljük fel a fedőt. Szemenként szétváló, finom rizset kapunk, minden fűszerezés nélkül is van jó íze!

Megjegyzés:
1. ha a vizet nem jól mérjük, akkor picit odaég, ha többet teszünk, picit szétfő - gyakorlat teszi a mestert :)
2. frissen jó fogyasztani, később száraznak tűnhet, de akkor sem ragad össze :)

Jó étvágyat!

Read more...

Mikor telt el

>> 2013. július 2.

... a június, a félév, a tizen-huszon-harminc-vagy akárhány év?
merthogy már július. és jönnek az évfordulók, már az eljegyzésé eltelt. D. szokta mondogatni, hogy azért telik ilyen hamar, mert jól telik. hát ez igaz, de mégiscsak rohanva múlva a napok.
nézegettem a múltheti képeket... a természet, a csend, a szabadság ízét őrzik. nem lett sok, de az a néhány is rengeteg szép emléket hordoz :)
írni fogok az ételeinkről. sőt, képeket is teszek fel, Egy szombati ebéd címén, bár nem csak ebéd, néha vacsora képei tulajdonképpen, vagy nem is csak szombatról származnak, de többnyire igen, mert akkor van időm ezt-azt készíteni, fotózni, díszíteni :) 
amúgy? érik a borsó, színt vált a paradicsom, a "korkodus" is lassan lejár, a paprika virágozni készül, a paszuly virágzik, a szőlőn szép termés igérkezik, a barackfán is érnek a gyümölcsök. és málnát is kóstoltunk a kertből, füge is lesz, egy biztos :D
a virágok is virulnak, az árvácskák, a szegfűk, a rózsák, az oroszlánszáj, körömvirág, büdöske, meg valami nevét-nem-tudom sárga virág is. kardvirág nem tudom, lesz-e, dália remélem igen, sarkantyú most van először a kertben, s remélem, hogy a krizantém is nyit idén. a dísztök nem nagyon akaródzik nőni még, hátha meggondolja magát :)
unatkozni? hát azt nem sikerül :D
és a napokban picit lesz alkalmunk buszozni. remélem csak keveset :)

Read more...

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP