Épp kenyérhéját

>> 2013. február 5.

majszolgattam, mikor arra gondoltam, hogy akkor írjak már valamit, mert készülni készülök már rég, fotók is vannak, csak épp a gépen, merthogy otthon este alig futja leülni a nethez, az már luxus lett. nagyon nem bánom, bár néha jó le(het)ne, de vannak fontosabb dolgok is.
tulajdonképpen azt akartam írni, hogy nagy kedvenc lett nálunk a kenyér. igazából nem is tudom, melyiket kedvelem jobban - az illatát mikor sül, vagy az ízét :D merthogy a kedvenc az valahogy így néz ki az alaprecept mellett - a kenyérsütő gyors programja kiváló találmány, amióta beszereztünk konyhai hőmérőt, ami a marha- meg egyéb húsok helyett a víz hőmérsékletét méri. szóval adagolok - szemre:
- magokat: napraforgó-, tök-, len-, szezám-magokat
- fűszereket: ez többnyire kapor, pirospaprika, aztán opcionálisan: oregánó, bazsalikom meg ami épp kéznél van
- hagyma: vékony szeletekre vágva, néha fokhagymát is teszek, egyszer hagyma helyett póréhagymát tettem
hát nekünk ez a hagymás verzió a nagy siker - nagyon szeretjük :)

4 Hozzászólás:

Betti 3:40 du., február 05, 2013  

Nem tudlak követni. Mi köze a kenyérsütő gyors programjénak a hagymához és egyebekhez?

Adona 4:16 du., február 05, 2013  

a kenyérsütő gyorsprogramjához csak a hőmérőnek van köze

Betti 3:07 du., február 06, 2013  

Éspedig?

Adona 3:38 du., február 06, 2013  

a gyors programhoz meleg víz kell, nem is akármilyen: 48-50 fokos, mert
ha ennél hidegebb, akkor az élesztő nem működik a rövid idő miatt,
ha meg több, akkor megöli az élesztőből azt, amitől megkel a kenyér.
na most hőmérő nélkül hogy tudnám pontosan mennyire meleg a víz?

nekem meg megéri, ha 3 óra helyett 1 alatt kész a kenyér, mert hétközben este is tudok akkor kenyeret készíteni.
igaz, picit alacsonyabbra nő, de nekünk ez nem számít :)

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP