Ma hallgattam...

>> 2011. január 20.

Read more...

Nem rólam szól...

>> 2011. január 17.

szeretem azt, amikor a konkrét üzeneten túl valami összeáll bennem. valami új, valami személyes. mert olyankor érzem, hogy jó kezekben vagyok... a hiten és türelmen kívül bennem ott motoszkál a gondolat, hogy másként kell. mert másról kell szóljon, másról kell beszéljen. a gondolat, a szó, a tett, a hit, a harc, az írott szavaim, a szolgálatom, az életem.
és jó erre példákat látni és jó erre emlékezni.
és újra kezembe vettem a tollat. csak úgy "magától". mert volt egy váratlan bátorítás, egy gondolat, ami belémfészkelte magát. és újra előretervezek. talán az elhanyagolt gondolatok egy napon valóra válnak. bár ne lenne hiába!

Read more...

Tavaszvárón

ma este már nagyon szúrta a szememet a karácsonyi dekor a lakásban, így kicseréltem, kissé tavasziasabbra. ami még a telet idézi belőle:


igaz, hogy tél van még, de az új élet ígérete ott húzódik már minden kis gyökérben, még ha nem is látható!

Read more...

Szemelvények

>> 2011. január 12.

a tegnap kapott, új évemre szóló gondolatokból:
légy csendben és várj az Úrra... gyönyörködj Benne, bízzál Benne... Ő munkálkodik... szeretetével jön felém Istenem... nappal szeretetét rendeli mellém... éjjel éneket ad számba... adja meg az Úr szíved vágyát, teljesítse minden tervedet... mi Istenünknek, az Úrnak nevét emlegetjük dicsekedve... az Úr győzelmet ad... akkor zászlót emelünk Istenünk nevében...
csendes ünneplés volt csak. de nem a külső a fontos. a hozzáállás :)

Read more...

Ez a nap más...

>> 2011. január 11.

más, mint a többi. nekem :)
másként kelt fel a nap - de tényleg, gyönyörű volt a felkelő nap, mikor munkába induláskor láttam. napközben nem sok napsütést láttam, de az a reggeli fényjáték, a színes ég!
a kertben tegnap láttam és ma újra megcsodáltam a bújó hóvirágokat.
az évi mottóm részlete jár a fejemben: osztályrészem kies helyre esett...

Read more...

Mire jó...? 6.

>> 2011. január 5.

a fürdőszobai kis szekrénysarok?

hogy megbújjon benne egy kis emlék, egy kis dekor, egy kis hangulat. a lila egy kedves barátnőtől kapott handmade, szívalakú szappan. a kövek körülötte a kertet csúfították, míg be nem hoztam és meg nem mostam őket. aztán a kis tükör egy másik kedves barátnőtől születésnapi ajándék - a tavalyi. s ami még odafért - fürdősó volt eredetileg a dobozkában, aztán miután elfogyott, tettem bele reszelt narancs- és citromhéj keveréket mozsárban tört szegfűszeggel meg néhány apró darabka szárított narancshéjat. kívülről meg felöltöztettem a dobozkát natúrnak :)

Read more...

Mire jó...? 5.

egy kis megmaradt püré, amit az ember már nem szívesen eszik meg, de még jó?

ilyen kis lapótyákat készítettem belőlük. a recept egyszerű: 2 tojás, összekevertem a sárgáját a fehérjével, tettem bele sót, borsot, egy kis tárkonyt, megszáradt petrezselyem levél darabkákat, aztán bele a pürét. s mivel a keverék elég híg lett és ott volt előttem egy darabka száraz kenyér (amit másra akartam újrahasznosítani), hát mozsárban megtörtem apróra és belekevertem. aztán megsütöttem.
megjegyzés_1: az ízesítés tetszés szerinti lehet
megjegyzés_2: a végeredmény színe ízlés és sütés idő szerint változhat. íze a sült krumpli és bundás kenyér keverékéhez hasonlított :D
megjegyzés_3: a tányér szélére tett mandarin és klementin szeletek csak az díszítést szolgálják. igaz, én a tányér végleges kiürítésének utolsó lépéseként tüntettem el, és nagyon finom volt :)

Read more...

Az élet koncertje

>> 2011. január 3.

Figyelem az arcokat. A karmesterre szegezett tekintettel várnak. Készen. Most van a pillanat! És a sokféle hang csodás harmóniában csendül fel a különböző hangszerekből. Szeretem hallgatni őket. Ilyenkor feledésbe merül a munkahelyi félbemaradt feladat, a választ váró kérdés, az elvégzendő sürgős feladatok. S míg együtt szárnyalok a hangokkal, fürkészem a zenészek arcát. Igen, mindből ugyanaz sugárzik. Ugyanaz a lelkesedés, ugyanaz a mindent beleadás, ugyanaz a lendület. Mindegy, hogy hegedűvonó a kézben vagy kürtbillenytűn játszik az ujj, dobot üt a kar vagy fuvolát szólaltat meg a tüdő – ugyanaz: más és más alakban.

Így akarok én is élni – muzsikál bennem a gondolat a szárnyaló zenével. Mindegy, mit írt a partitúrára a Szerző, mindegy, hogy nem egyedül csak az én hangom száll a magasba – mindent beleadva játszani a részem! A harmóniába nekem is részem lehet. Úgy adhatom a legjobbat, a legtöbbet, ha a nekem kijelölt részt lelkiismeretesen végigjárom. Az életben is...

És zengnek a hangok csodás, egységes szimfóniában. Belefér sokféle hangszer, sokfajta ember, sokféle hivatás. Mindegyik egyedi. És mégis, összetartoznak. S a Mester keze alatt egységessé válik a sokféleség. Ettől szép, ettől jó, ettől összhang.

A részem kijelölve. A hangok keskeny ösvényen terülnek elém az úton. Szemem a Mesteren. Tekintete végigsimogat. Kezében a vezénylőpálca irányt mutat – határozottan, célegyenesen. Mindent a kezembe adott, amire szükségem lehet. A szolgálat rám vár. És int a Kéz. Ha a szemek nem is mind rám szegeződnek – játszom a részem. Hisz nem rólam szól a dal!

Nézem, nézem a zenészt még mindig. Lelkesedéssel szárnyal ő is a hangban, a dalban. Csak így lehet! Csak így érdemes! - dobban a szívem. Nézem a zenészt. Nem játszik a hangszeren – ő maga a zene...

Magamtól kérdezem, halkan, csendesen: Te tudsz így élni?

Read more...

2011

>> 2011. január 1.

elővettem a verses füzetem és 2 vers maradt meg jobban bennem. egyik inkább magamnak, a másik meg nektek...

Újévi kérés
(ismeretlen szerző)

Lelkem egy kérés tölti be mostan:
Add Uram, hogy a jövő napokban
legyen majd időm - a Te számodra,
és legyen időm - magamnak - másnak,
mindig azoknak, akik az úton
énvelem járnak.

A Te számodra? Nem kérem így, nem.
Hagyd szomjú kelyhem beléd merítenem,
Te örök forrás. Ajándékozz meg
Te engem egy mély leheletével
szentséggel teljes, örök idődnek!

Lecsendesülve, beléd merülve
magam számára is jut majd:
kicsit megállni,
magamba szállni,
kézösszetenni, gyűjteni, venni,
mélyebbre jutni, csendben is lenni.

Akkor, csak akkor leszek majd gazdag!
Tékozló kézzel lesz mit adjak!
Másoknak áldás így lehet utam.
Így kérek időt újévre, Uram!


Jókívánságok egész évre
(Esther Lieberknecht)

Kívánom, hogy legyen időd rá,
hogy a hajszolt hétköznapokon
ha kell, hát megpihenhess.

Kívánom, hogy felismerd:
életed minden akadálya
új lehetőségeket rejt,
hogy növekedj általa.

Kívánom, hogy az élet
apró dolgait fölfedezve
bennük örömödet lelhesd.

Kívánok jó barátokat,
akik nem csak sikereid,
hanem kudarcaid idején is
kitartanak melletted.

Kívánok békességet neked,
hogy az élet viharai között
biztonságban lehess.

Kívánom azt a bizonyosságot,
hogy van Isten, aki életed
minden napján, minden órájában
ott lesz melletted.

Ezt kívánom én - neked.

Read more...

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP